ALL ABOUT MYSELF

My photo
nama diberi Muhammad Aizat Bin Ismail..mempunyai 6 org adik beradik dan aku yg bongsu.asal serdang,selangor..sekarang nie aku blaja kat UiTM Shah Alam..ambil jurusan diploma pengajian sukan..sekarang dah semester 2..perjalanan still jauh lagi..still ade 4 sem yg perlu ditempuhi..harap sem2 dpan dpt result yg cemerlang..dan dapat mnamatkan pgajiaan dgn result yang boleh dibanggakan!!!InsyaALLAH..

SCORE ORIENTEERING

Aktiviti terakhir utk klas outdoor ktorg wat score orieteering..Klasbermula pkul 8.30 pagi dekat kantin kolam renang..mula2 ktorg diterangkan cara2 nak wat score orienteering nie oleh En.Hisyam..ktorg diberi satu score card ngan peta..pastu En.Hisyam bagi no utk setiap org..aku dapat no 10..lambat 20 minit la kiranya aku berlepas..sebab stiap peserta jarak masa adalah 2 minit..aku dilepaskan pkul 9.56..start je pkul 9.56 aku trus pegi kat main map tuk salin kat mane checkpoint..ade 9 checkpoint sumenya..jauh2 plak 2..pastu salin plak die punye description tuk elakkan terkena dami yang telah dibuat..pas siap salin aku terus pegi ke checkpoint yang aku rase paling dekat..first aku pegi kat stadium iaitu checkpoint ke 5..dengan pantas aku berlari..aku ikut short cut..aku lalu PERINDU pastu  trus tembus kat stadium..dekat la sikit..sampai kat stadium aku nampak terang2 ade control marker..aku tgk ade 2..mane satu nie..aku pun check contol code ..control code yang betul 124 ..yang belah kiri tiang gol yang betul..aku pun punch la kat contol card kat kotak 5..pastu aku g plak pusat sukan iaitu checkpoint ke 6..aku nampak syazwan kat tengah2 court futsal..ade kat situ kot..aku pun pegi la kat court futsal 2..hahahaha..tepat sekali..description btul..aku pun punch kat kotak no 6..pastu aku g lak kat checkoint 3..kat tempat basuh kenderaan..time 2 da start jalan da..xlarat..penet gler weii..sampai kat tempat 2..aku pun cari control marker 2..cari punya cari aku jmpe..kat citu diletaknye control card 2..eissshhh2..selesai checkpoint ke 3..then aku g lak kat pusat kesihatan..checkpoint ke 4..description kate kat parking lot..sampai kat pusat kesihatan aku pun trus pegi kat parking lot yang ade kat depan pk 2..senang je jmpe..alhamdulillah..pastu mane g nak pegi..yang paling dekat mass com..tapi xla dekat sangat..so aku pun pegi la kat mass com..fuhhhhh..bukan maen jauh..kaki aku da la macam nak tercabut..tapi aku tabahkan ati..harung je..setelah beberapa minit berjalan sampailah aku kat fac mass com..penat giler..nak naek tangga pun xlarat da..sampai je kat atas tangga yang tinggi 2,aku nampak abg,atan ngan amer kat citu..hahaha..drang tgh punch..nasib baek..xyah carik lg..hehehehehe..pastu aku pg kat control card 2..checkpoint ke 2..control code die pun btul..then aku punch kat kotak no 2..pastu aku g lak kat checkpoint 1..time 2 aku ngan amer..tapi amer lari..aku jalan je..map tulis kat water tank..top of the fill..kat mane la..rupenye kat bukit depan simpang shortcut nak g perindu..aku pun naek la bukit 2..bukan main tinggi..time 2 memeang da xlarat giler..rase mcm nak pengsan je..pastu aku nampak ade control marker kat pokok..aku check controlcode..salah..bukan nie..mungkin atas g..aku pun naek la atas lagi..nampak ade control card tergantung..tgk control code same..ape lagi..punch la kat kotak pertama..tinggal 2 checkpoint g..nak g mane eyh..aku decide pegi kat canseleri..jalan turun bukit..nasib baik..sampai kat canseleri aku carik kat bahagian bawah dulu..mane tau ade kat bawah je..hampa..xde..mesti kat atas..aku pun naik la atas kat bendera2 2..aku xikut jalan..aku ikut bukit..cepat sikit..sampai je kat atas aku nampak control marker 2..control code same..then punch kat kotak 8..pastu aku g lak kat CITU..checkpoint 7..die tulis kat parking lot..masti kat atas..kene naik tangga lagi..sekse btul..ae due parking lot..kat belah kanan macam xde..aku pun naek la atas g tgk parking lot kat belah kiri lak..jumpe akhirnye..checkpoint ke 7 selesai..tinggal satu je lagi..kat dewan annexe..jauh giler..mase ade lagi..nak pegi ket x???pegi jela..aku jalan sampai kat ade satu tangga kat kawasan 2..aku rase boley jadi jalan shortcut..lalu je tangga 2 aku nampak da menara sas..tapi..bile aku jalan dalam kawasan 2,,aku jadi blank..tak tau mane arah tuju..kire sesat la..aku pegi sampai fac pentadbiran pejabat,,pastu jmpe lak fac applied sains..kat mane nie..time 2 mmg stress gler..da la penat..tapi cube jgak..aku patah balik..aku pegi kat arah b ertentangan lak..fuhhhhhhh..jmpe jegak dewan annexe..aku carik control marker kat parking lot depan dewan annexe 2..ha..jmpe pun..aku punck kat kotak 9..then trus lari pulang ke pangkal jalan..aku tamat kul 10.06 minit..ok la..pas tggu semua peserta sampai..pas fasi2 siap kire markah..En Hisyam pun bgtau kputusan..Aku dapat no 5..aku dapat 180 markah..full mark..ok la 2..sekian..wasallam..

0 comments: